Home / Tag Archives: ниви

Tag Archives: ниви

Науме Љамчевски на тренерската клупа на ФК Црно Буки ЗЛ

  ФК Црно Буки ЗЛ, новиот член на Третата фудбалска лига за нов тренер го ангажираше Наум Љамчевски, познато име на фудбалската јавност во Битола и Македонија. Љамчевски во повеќе наврати го водел Пелистер,  бил тренер и на нај трофејниот ...

Read More »

Нивите полни со вода, амбарите суви

Наскоро ќе влезам во деветтата деценија од животот, но, колку што ме служи помнењето, не се сеќавам во зима да сме имале вакви поплави, со овие зборови земјоделецот Пецо Р. од Новаци раскажуваше за маките со кои земјоделците од Пелагонија ...

Read More »

Екс градоначалникот Велевски дециден: Јас немам садено тутун на црно

Во врска со денешните  обвинувања на потпретседателот на СДСМ, Александар Кирацовски дека поранешниот градоначалник на Могила, Славко Велевски садел тутун тип “Вирџинија“ на црно, со реакција во јавноста  се јави Велевски. Тој вели  дека е точно оти нивите за кои ...

Read More »