Don't Miss
Home / Tag Archives: обештетување

Tag Archives: обештетување

Владата обезбеди пари за стечајците

Владата на вчерашната седница го разгледа и утврди и предлог-законот за материјално обезбедување на стечајните работници за кој се обезбедени финансиски средства со ребалансот на буџетот. Со ова законско решение ќе бидат опфатени 3.000 стечајни работници, со што се решава ...

Read More »

Симболично обесштетување за штедачите од ТАТ

Над 6000 штедачи, во наредните неколку дена ќе поделат вкупно 7.500.000 денари обесштетување, колку што донесе одлука одборот на доверители. Ограбените штедачи на ТАТ, деновиве ќе добијат по половина процент од нивните побарувања за обесштетување. Над 6.000 штедачи, во наредните ...

Read More »

Почна обештетувањето на земјоделците од Новаци

Денеска, на трансакциските сметки на голем број земјоделци од Новаци коишто беа поплавени при големите поплави, “легнаа“ парите за обештетување што Владата ги издвои за земјоделците. Земјоделците од Новаци ќе бидат обештетени во висина од 100 проценти од претрпените штети. ...

Read More »

За татовци пропадна и последната надеж за обесштетување

На само неколку дена пред дочекот на Новата година неколкуте илјади штедачи на ТАТ добија новогодишна честитка, која не само што не ги израдува туку буквално тешко ги погоди, бидејќи најмалку ја посакуваа и ја очекуваа. Имено, судот во Стразбур ...

Read More »

Душко Илиевски го доби спорот против Република Македонија

Република Македонија ќе треба да му плати на Душко Илиевски фармеротод Битола и неговиот брат Цане, како и таткото Томе вкупно 6,5 илјади евра на име на материјална и нематријална штета. Вака пресуди Основниот суд во Битола, по тужбата на ...

Read More »

Почна обештетувањето на штедачите на ТАТ

Над 6.000 штедачи во наредните неколку дена ќе добијат по 1 отсто од своите признати штедни заштеди, кои ги изгубија по пропаѓањето на штедилницата и менувачницата ТАТ Битола, која банкротира пред 17 години, во 1997 година. По продажбата на златото ...

Read More »