Home / Tag Archives: обичаи

Tag Archives: обичаи

Трибина на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Битола

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Битола во рамките на своите редовни активности одржа трибина на тема „Циклус на зимски празнични обичаи од Василица до Водици“. Пред  бројните  присутни во Народниот театар,  за обичаите зборуваше етнологот, кустос советник – Нада Геневска ...

Read More »