Home / Tag Archives: обраование

Tag Archives: обраование

Значително расте интересот за средното стручно образование

По првиот уписен рок во училиштата за средно образование во Македонија, во гимназиско образование се запишале 5.416 ученици, а во средно стручно образование избрале 6.405 ученици. Овие податоци кои покажуваат дека интересот за стручно е поголем за околу 1.000 ученици ...

Read More »