Don't Miss
Home / Tag Archives: ОБСЕ

Tag Archives: ОБСЕ

Заштитна опрема за новинарите и фоторепортерите

Здружението на новинарите на Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје подели заштитна опрема и тоа заштитни елеци и капи на новинарите и фоторепортерите кои известуваат од настани од висок ризик. Заштитната опрема беше обезбедена во рамки на ...

Read More »

Промоција на лингвистичко “богатство“ во училиштето Братство

Во просториите на  ООУ „ Братство“, во присуство на градоначалникот на Општина  Карпош Стефан Богоев, високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Заниер, проект- менаџерот на НАНСЕН дијалогот за интеркултурна соработка Ветон Зеколи, како и на авторите Веселинка Лабровска ...

Read More »

OБСЕ: Изборите регуларни

Набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР не забележаа никакво насилство и нерегуларности и доколку некоја партија има докази за прекршување на Изборниот законик, таа има правен систем на располагање како и механизмите на Државната изборна комисија за да ги оспори изборите, изјави денеска ...

Read More »

ОБСЕ: Изборите според светските стандарди

Мисијата на ОБСЕ за набљудување на изборите ќе ги провери обвинувањата за изборни нерегуларности – рече амбасадорката Одри Гловер. Сепак генералната оценка е дека изборниот ден поминал во демократска атмосфера. „Ние сакаме да дознаеме кои се фактите и ќе гледаме ...

Read More »

ОБСЕ: Досега нема информации за проблеми, прелиминарната оценка утре

Се надеваме дека денеска ќе биде мирен изборен ден без проблеми, бидејќи на Македонија и се неопходни овие избори за да излезе од политичката криза која трае две години, изјави шефот на набљудувачите од делегацијата на Парламентарното собрание на ОБСЕ, Азај ...

Read More »