Home / Македонија / ОБСЕ: Досега нема информации за проблеми, прелиминарната оценка утре

ОБСЕ: Досега нема информации за проблеми, прелиминарната оценка утре

Се надеваме дека денеска ќе биде мирен изборен ден без проблеми, бидејќи на Македонија и се неопходни овие избори за да излезе од политичката криза која трае две години, изјави шефот на набљудувачите од делегацијата на Парламентарното собрание на ОБСЕ, Азај Гулијев, по посетата на Избирачкото место 5 во Гимназијата „Јосип Броз Тито“ во Скопје.

Тој истакна дека прелиминарната оценка за текот на изборите ќе биде дадена во текот на утрешниот ден, откако ќе се сублимираат забелешките и резултатите од целодневното набљудување на изборниот процес.

Посочи дека имаат 250 краткорочни набљудувачи кои се распоредени низ целата земја.

Гулијев го посети избирачкото место заедно Специјалниот координатор одговорен за предводење на краткорочната мисија на ОБСЕ за набљудување на парламентарните избори во Македонија, Роберто Батели.

Батели се согласува со ставот на неговиот колега дека оценката може да се даде по завршувањето на избирачкиот процес. Досега, додаде, нема информации за какви било недостатоци на избирачките места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*