Don't Miss
Home / Tag Archives: одбележан

Tag Archives: одбележан

Со повеќе активности одбележан „Денот на Планетата Земја“

Во основните и средните училишта во Битола, со повеќе активности се одбележува „Денот на Планетата Земја“. Дел од училиштата се вклучија со активности за уредување на училишниот двор, некои со одржување на градината, а други со едукативни работилници во соработка ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите

Во рудникот Суводол на РЕК„Битола“ денеска беше одбележан 28 август – Денот на Македонските рудари. На свеченоста, покрај менаџерскиот тим на РЕК„Битола“ и вработените на Комбинатот, присуствуваа и претставници на УО на АД ЕЛЕМ Скопје, предводени од директорот за производство на ...

Read More »

Жените од ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа месецот на новелата

Ноември е месец на новелата. По тој повод Унијата на жени на  ВМРО-ДПМНЕ Битола, во  малата сцена во Битолскиот  Народен театар , организираше средба со познатиот и најнаградуван битолски писател на новели и кратки раскази Петре Димовски. На средбата професорката ...

Read More »