Don't Miss
Home / Tag Archives: Павле

Tag Archives: Павле

Трајанов бара вонредна седница на Парламентот

Демократскиот сојуз смета дека актуелните случувања сврзани со Специјалното јавно обвинителство налагаат потреба од одржување на вонредна седница на Парламентот на Република Северна Македонија, на која ќе се расправа за работата на СЈО и ќе се донесат законски измени со ...

Read More »

Продажба на алкохол и по 19 часот

На денешната владина седница беше одлучен дека Министерството за економија во рок од два месеци треба да достави Предлог за изменување на законот за трговија за укинyвање на времето за продажба на алкохол и укинување на ограничувањето, односно забраната на ...

Read More »

Ја спукаа Апасиев и Павле Богоевски: Сороспијо една!

Вечерва на телевизија Телма се одвиваше жестока дебата меѓу пратеникот Павле Богоевски и Димитар Апасиев од Левица. Во еден момент Богоевски рече дека Апасиев станал професор во време на режимот на ВМРО-ДПМНЕ, на што тој жестоко реагираше. -Дали ми рече ...

Read More »

Павле Трајанов: Да се демонтира авторитарниот систем

Демократскиот сојуз оценува дека изминатите сто дена беа успешни и исклучителни тешки за Македонија и Владата. „Клучно е што полека се демонтира еднопартискиот и авторитарен систем и започнува дисперзија на власта и одговорноста, како клучна претпоставка за слобода на мислата ...

Read More »