Home / Tag Archives: Пиво

Tag Archives: Пиво

Битолската пиварница (повторно) во стечај

                             Од пред извесно време  во битолската пиварница повеќе не се произведува битолско пиво.           По барање на доверителите против Пиварницата е поведена стечајна постапка.           За време на неодамнешната посета на битолската Пиварница таму не затекнавме  никој.           ...

Read More »

Два и пол милиони денари за музичарите на “Пиво фест“

Сума од 2.418.095 денари им била исплатена на музичарите кои годинава настапија на ,,Пивофест 2018’’ , информира градоначалникот на општината, Илија Јовановски. Според него, на 16 –то издание на фестивалот имало над 200.000 посетители, и немало посериозни инциденти. -Јас сум ...

Read More »