Home / Tag Archives: план

Tag Archives: план

Босанскиот амбасадор во прва посета на Битола

Денеска новоименуваниот  амбасадорот на Босна и Херцеговина во  Македонија Драган Јаќимовиќ, оствари прва работна средба со градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска. На средбата амбасадорот Јаќимовиќ  ја потенцираше неговата заложба за воспоставување на што поблиски контакти на двете земји, не ...

Read More »

“Електро одржување” им одржа лекција на противниците

Деновиве во спортската сала “ Павел Шатев “ се одржаа спортски натпревари на вработените во РЕК Битола и ФОД ДООЕЛ, во фудбал и кошарка жени. Во натпреварите во мал фудбал, во конкуренција на 10 екипи со преку 100 фудбалери, првото ...

Read More »

Градежна експанзија во Златниот рид

Поранешната битолска касарна, денес веќе новата населба Златен рид во следните четири години ќе доживее градежна експанзија. Овде ќе продолжиме да создаваме услови за нови колективни и индивидуални градежни инвестиции кои индиректно ќе значат раздвижување на  економијата на целата Општина ...

Read More »

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница на која имаше неколку точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот за претходната седница се продолжи на разгледување на неколкуте точки кои се најдоа пред советниците на денешната седница. Советниците донесоа ...

Read More »

Донесена одлука за спроведување на стратегиска оценка “Регионален план за управување со отпад”

Советот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  донесе одлука  за спроведување на стратегиска оценка за планскиот документ  „Регионален план за управување со отпад за Пелагониски плански регион” на предлог на Меѓуопштински одбор за управување со отпад. Овој плански ...

Read More »

По три децении повторно во Битола: Касим Каменица тренер на Пелистер

Тоа што веќе околу еден месец го најавивме, во саботата,  веќе е официјализирано на прес- конференцијата која ја одржа раководството на Ракометниот клуб Пелистер, којашто беше одржана во просториите на клубот. Тренерот Касим Каменица по пауза од триесет години повторно ...

Read More »

Утре саем за вработување во Битола

Над 70 компании од различни дејности утре ќе ги претстават профилите на потребниот работен кадар на Саем за вработување во Битола.   Саемот, што ќе се одржи во Битолскиот театар од 11 до 14 часот, е продолжение на активностите на ...

Read More »

Посета на месните заедници во Маково и Рапеш и средба со месното население

Градоначалникот на општина Новаци,Лазар Котевски заедно со советниците од Советот на општина Новаци остварија средба со жителите на населените места Маково и Рапеш. Оваа е редовна практика која се повторува во одреден временски интервал со цел преку директни средби со ...

Read More »