Home / Tag Archives: пожари

Tag Archives: пожари

Ново противпожарно возило за битолските пожарникари

Денеска битолските пожарникари од градоначалничката на Битола, Наташа Петровска добија  ново противпожарно  возило, што во голем дел ќе ја подобри ефикасноста на единицата при гаснењето на пожари на територијата на Пелагонискиот регион.  -Досега како локална самоуправа  имаме вложено 157 илјади ...

Read More »

Одбележан денот на пожарникарите во Битола

Општина Битола и ТППЕ Битола, во понеделникот го одбележаа својот јубилеј,  182 години од формирањето на првата противпожарна служба во Битола, која е формирана во 1.836 година со повелба на Румелискиот валија. Денот на сите позарникари со искрени желби за ...

Read More »

Во тек е деминирање на патеката кај Нешева тумба, Лаките

Општина Новаци со пари од ЕУ фондовите  моментно  врши деминирање на патеката Нешева тумба, Лаките која се наоѓа во реонот на Кајмакчалан. Активноста започна на почетокот на  јуни а се очекува да заврши до крајот на месец јуни или почетокот ...

Read More »

Гаснење на пожар на Пелистер (симулација)

Преку нови техники и методи и со преносни пумпи и резервоари пожарникари од Франција им ги пренесоа своите знаења и искуства за гасење на пожар во шумски услови. Денеска во детското одморалиште на Пелистер беше презентирана показна вежба или симулација ...

Read More »