Home / Tag Archives: предновогодишна

Tag Archives: предновогодишна

Над 120.000 посетители годинава во Центарот за култура-Битола

Центарот за култура-Битола успешно ја реализира програмата за 2016 година, рече директорот на оваа национална установа Борче Димитровски на традиционалната предновогодишна средба со новинарите. Според Димитровски, комулативно на сите настани во Центарот за култура-Битола регистрирани се над 120.000 посетители. – ...

Read More »

Предновогодишна забава на вработените во “Кромберг и Шуберт”, “Крошу ноќ на оскари“

И оваа година компанијата “Кромберг и Шуберт” за своите вработени организираше предновогдишна забава на која присуствуваа околу 2.000 вработени. Забавата се одржа во “Гранд Премиер“, оваа забава за разлика од другите беше со „несекојдневна” тематика односно „Крошу ноќ на Оскари”. ...

Read More »

Новогодишната претстава „Собирач на желби“ на театарот „Бабец“ во Новаци

Глумците од Театарот за деца „Бабец“ од Битола денеска за дечињата од општина Новаци ја одиграа новогодишната претстава „Собирач на желби“. Салата беше претесна за да ги собере сите љубопитни дечиња и нивните родители зафатени од предновогодишната еуфорија.    -Секоја ...

Read More »

365 дена грижа, Унијата на жени на ВМРО- ДПМНЕ -Битола во предновогодишна хумана акција

Под мотото, топла прегратка и срдечни зборови се одвиваше посетата на Унијата на жени при Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ – Битола на Домот за стари лица „Сју Рајдер” Битола. -Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ – Битола, традиционално пред ...

Read More »