Home / Tag Archives: претставници

Tag Archives: претставници

Две први и едно трето место за пејачите на “Тра-ла-ла“ на меѓународен фестивал во Софија

Неодамна, поточно од 24 до 28 март во Софија, Република Бугарија, се одржа петтиот Интернационален  детски музички фестивал “Абанико“. Во конкуренција на околу двесте натпреварувачи од Бугарија, Молдавија, Србија, Словенија, Романија и Македонија, младите музички таленти од Битола постигнаа извонреден ...

Read More »

Утре ќе има лидерска средба заедно со амбасадорите на САД и на ЕУ?

Лидерите на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и на ДПА утре ќе седнат на заедничка маса заедно со Џес Бејли, амбасадорот на САД и Аиво Орав, шеф на мисијата на ЕУ во Македонија. Иницијатори на оваа средба се претставниците на меѓународната заедница ...

Read More »