Don't Miss
Home / Македонија / Утре ќе има лидерска средба заедно со амбасадорите на САД и на ЕУ?

Утре ќе има лидерска средба заедно со амбасадорите на САД и на ЕУ?

Лидерите на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и на ДПА утре ќе седнат на заедничка маса заедно со Џес Бејли, амбасадорот на САД и Аиво Орав, шеф на мисијата на ЕУ во Македонија.

Иницијатори на оваа средба се претставниците на меѓународната заедница за да почне дијалог за решавање на политичката криза.

 

Извор: мкд.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*