Home / Uncategorized / Заев најави помош за медиумите

Заев најави помош за медиумите

Лидерот на СДСМ и екс премиер Зоран Заев на синоќешната дебатна емисија на ТВ 21 изјави дека во сетот економски мерки за стопанството Владата размислува да им помогне и на медиумите кои извршуваат општествено одговорна дејност.

Зоран Заев истакна дека тие се свесни дека во сегашната ситуција се намалија а и укинаа голем број реклами и дека медиумите трпат големи штети, кои Владата ќе мора да им ги надомести.

Инаку медиумите се среќаваат со огромни проблеми,а осоебно од кризата с епогодени печатените медими кои веќе се среќаваат со недостиг на рото хартија, филмои, бои за печатење на весниците, кои деновиве се договараа како да ја надминат кризата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*