Home / Tag Archives: производство

Tag Archives: производство

Горчливата судбина на слаткиот битолски шеќер

Оптимистичките најави дека по продажбата на фабриката за шеќер „4 Ноември“ во Битола, на бугарската компанија ДООЕЛ „Кинлеви“, битолскиот шеќер конечно, по неколку години пауза, ќе се врати на македонските трпези, се покажаа како премногу надежни, па дури и нереални. ...

Read More »

Неактивни трите блока на РЕК „Битола“

Трите блока на термоелектраната РЕК „Битола“ од денеска не се во функција и не произведуваат струја. Еден од блоковите е во ладна резерва, вториот не работи поради ремонтот кој се изведува врз него, а третиот престана да работи откако и ...

Read More »

Преку 20 Могилчани “изгореа“ од садањето тутун “вирџинија“

Над 20 семејства настрадаа во акцијата на надлежните инспекциски служби на Министерството за земјоделство, по извршената контрола на нивите на кои се одгледуваше крупнолисен тутун од типот “вирџинија“. Според ивори на порталот на Битолски весник, во Могила некои семејства претрпеле ...

Read More »