Don't Miss
Home / Tag Archives: прва

Tag Archives: прва

Со Зарина Првасевда во Новата година

Битолчани, кои ќе одлучат Новата 2020 година да ја дочекаат заедно на плоштадот „Магнолија“, највеселата ноќ ќе је дочекаат без некои познати музички и естрадни ѕвезди. Пред полноќ, Новата 2020 година на битолчани ќе им ја честита Зарина Првасевда, која ...

Read More »

Млади виолинисти од Битола освоија прва награда на Меѓународен натпревар за камерна музика во Кавадарци

Тројца млади виолинисти од Битола, од класата на професорот Зоран Маневски ја добија првата награда во својата категорија на седмиот Меѓународен натпревар за камерна музика во Кавадарци, што се одржа на 23-24 овој месец. Санела Шукриевска, Марко Крстевски и Теодора ...

Read More »

Втора фудбалска лига: Пелистер во бараж за Прва лига

Пелистер – Скопје 1:0 (0:0) Тоа што сите љуботели на фудбалот во Битола го посакуваа и изгледаше неостварливо се случи. Пелистер во Битола го победи Скопје, а преостанатите две средби беа во корист на фудбалерите на Пелистер. Со трите бода ...

Read More »