Home / Tag Archives: првачиња

Tag Archives: првачиња

АД ЕСМ подели училишен прибор на првачиња со мотиви од обновливите извори

Училишен прибор со мотиви од обновливите извори на енергија и заштита на околината им подели денеска генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски на првачињата во Битола. Директорот Ковачевски го посети ОУ ,,Стив Наумов” кое годинава има најмногу запишани ...

Read More »

Во тек е запишување првачиња за учебната 2015/2016

Во сите основни училишта во Република Македонија во тек е уписот на првачиња за учебната 2015/2016 година. Запишувањето на првачињата важи за сите деца кои до крајот на календарската година ќе наполнат шест години, односно сите деца кои се родени ...

Read More »

Повеќе првачиња од лани запишани во Битола

Успешен почеток на новата учебна година, на првачињата во ОУ “Александар Турунџев“ во Кукуречани им посака првиот човек на битолската локална самоуправа, градоначалникот Владимир Талески. Воедно тој заедно со неговите соработници ја посетија реновираната спортска сала во училиштето. -На сите ...

Read More »