Home / Tag Archives: работилница

Tag Archives: работилница

Втора регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјиште во Битола

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), поддржано од проектот финансиран од Европската Унија – MAINLAND, кој го споведува Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО),  ја одржа втората регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на ...

Read More »

Општина Новаци на точак

Во рамките на „Културното  лето Новаци 2017” се одржа велосипедска тура Новаци-Добромири-Агларци . Велосипедистите ги предводеше градоначалникот, Лазар Котевски, кој  беше еден од многубројните учесници. Ваквиот спортски настан наиде на голем интерес кај жителите на  општина Новаци. -„Ова е една ...

Read More »

УКЛО организира работилница за изработка на мозаици

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола објави повик за учество на работилница за изработка на мозаици. Од УКЛО информираат дека работилницата ќе биде во функција на програмските активности на Универзитетот, посветени на 1100 годишнината од упокојувањето на Св. Климент Охридски. Право на учество ...

Read More »

Хуманитарна работилница ,,Стоп за рамнодушноста – Да ја сочуваме хуманоста’’

Под мотото ,,Стоп за рамнодушноста – Да ја сочуваме хуманоста’’, денеска, во ООУ ,,Јан Амос Коменски’’ се одржа хуманитарна работилница на Црвениот крст на Република Македонија. На работилницата учествуваа претставници од општина Карпош, од одделението за детска, здравствена и социјална ...

Read More »