Home / Tag Archives: Радмила

Tag Archives: Радмила

Радмила Шекеринска носител на листата во “петката“

Доцна вечерва познати се имињата на кандидатите за пратеници на СДСМ. Во петтака изборна единица носител на листата е Радмила Шекеринска, а на добитното 3 место се наоѓа професорката на Педагошкиот факултет Бисера Костадинова.

Read More »

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска во посета на Битола

Светот го поддржува тоа што се случува во нашата држава, ни дава поддршка и шанса да обезбедиме подобар живот за сите наши граѓани, истакна македонскиот министер за одбрана Радмила Шекеринска, за време на посетата на Битола. Во изјава за јавноста, ...

Read More »

Понеделник ќе се знае кој ќе биде амнестиран

Понеделник, на 17-ти декември, пратениците од Собранието ќе одлучуваат за амнестија на дел од обвинетите за насислтвата од 27-ми април минатата година во Парламентот. Новиот закон што ќе го предложи телото за помирување  ќе опфати 40-тина од вкупно 70 лица ...

Read More »

Почнаа преговорите за градоначалници и советници

Денеска почнаа преговорите на коалиционите партнери на  Коализцијата “ За живот “ која ја предводи СДСМ за избор на кандидатските листи за градоначалници и советници. Од СДСМ преговорите ги води потпретседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска. Во овие преговори треба да ...

Read More »