Home / Uncategorized / Почнаа преговорите за градоначалници и советници

Почнаа преговорите за градоначалници и советници

Денеска почнаа преговорите на коалиционите партнери на  Коализцијата “ За живот “ која ја предводи СДСМ за избор на кандидатските листи за градоначалници и советници.

Од СДСМ преговорите ги води потпретседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска.

Во овие преговори треба да се утврдат кандидатите со кои Колицијата предводена од СДСМ ке надтапи на локалните избори.

Кандидати за градоначалник на Битола од ова “Коалиција се“ бизнисменот Раде Христовски, сопственик на Кандико, Борче Петковски,екс пратеник, советничката Наташа Петровска, советникот Горан Козаров, како и лидерот на ЛДП и актуелен пратеник Горан Милевски.

Со кој кандидат за градоначалник на Битола и која советничка листа ке настапи Коалицијата на СДСМ ќе се знае во текот на оваа недела

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*