Home / Tag Archives: ребаланс

Tag Archives: ребаланс

Талески ја испразни општинската каса

Општинската каса на Битола е празна. Ова ни го потврдуваат вработени во битолската администрација. На само неколку дена пред истекот на мандатот Талески ја испразнил општинската каса и од ставките каде што имало пари им испалтил на свои блиски, додека ...

Read More »

Усвоен ребалансот на буџетот

Собранието попладнево го усвои ребалансот на Буџетот за 2017 година, со 61 глас „за“, двајца против и ниту еден воздржан. ВМРО-ДПМНЕ во знак на протест ја напушти собраниската сала и не присуствуваше на гласањето. Пратеникот Илија Димовски обвини дека тие ...

Read More »

Владата обезбеди пари за стечајците

Владата на вчерашната седница го разгледа и утврди и предлог-законот за материјално обезбедување на стечајните работници за кој се обезбедени финансиски средства со ребалансот на буџетот. Со ова законско решение ќе бидат опфатени 3.000 стечајни работници, со што се решава ...

Read More »

Ребалансот на буџетот пред пратениците

По едночасовна пауза – ребалансот пред пратениците. Ребалансот на буџетот предложен од владата е на дневен ред на собраниската комисија за финансирање и буџет. Осумстотитни и четириесет амандмани стигнале до собраниската комисија за финансирање и буџет –  706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, ...

Read More »

Опозицијата со над 1.000 амандмани ќе го прекројува ребалансот

Собраниската расправата за ребалансот на буџетот стартува во понеделник во комисијата за финансирање и буџет. Пратеничките групи имаа рок до денеска да поднесат амандмани. Според информациите од Собранието, досега се поднеле околу 1000 предлог промени на буџетот. Најголем дел од ...

Read More »

Заев ги скрати парите за реклами и промоции

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција најави дека во рамките на ребалансот на буџетот најголемо кратење направил во сопствениот премиерски буџет. Според него, кратењето ќе изнесува 420 милиони денари кои биле наменети за реклами и промоции. Тоа според него ...

Read More »

Советот на ЦРППР го донесе ребалансот на буџетот за оваа година

Сите измени и дополнувања на годишниот финансиски план на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се од таканаречена несуштинска природа. Нема воведување на нови ставки, нови трошоци, ниту пак скратување на постоечките износи. Сите измени, главно, претставуваат внатрешно трансферирање ...

Read More »

Усвоен ребалансот на буџетот

Советниците на денешната седница го усвоија ребалансот на општинскиот буџет за оваа 2014 година. За советниците од владејачкото мнозинство, продолжуваат да се одделуваат средства за подобрување на инфраструктурата во градот и со овој ребаланс. -Ако се реализира ребалансот на буџетот ...

Read More »

Седница на Советот за ребаланс на буџетот

Утре, советниците на Советот на Општина Битола  ќе расправаат за ребаланс на буџетот. На седницата, советниците треба да донесат одлука за прераспределба на некои ставки од средствата на буџетот за оваа година. На утрешната седница, се очекува да се стави ...

Read More »