Home / Uncategorized / Талески ја испразни општинската каса

Талески ја испразни општинската каса

Општинската каса на Битола е празна. Ова ни го потврдуваат вработени во битолската администрација.

На само неколку дена пред истекот на мандатот Талески ја испразнил општинската каса и од ставките каде што имало пари им испалтил на свои блиски, додека останатите ставки се празни.

Поради тоа ке мора веднаш по изборите да с еправи ребаланс на буџетот. Таков ребаланс барал пред извесно време и Талески но од неговата советничка група не се сложиле со таквиот негов предлог, па ребаланс не бил изгласан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*