Don't Miss
Home / Tag Archives: регионален

Tag Archives: регионален

Донесена одлука за спроведување на стратегиска оценка “Регионален план за управување со отпад”

Советот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  донесе одлука  за спроведување на стратегиска оценка за планскиот документ  „Регионален план за управување со отпад за Пелагониски плански регион” на предлог на Меѓуопштински одбор за управување со отпад. Овој плански ...

Read More »

ЗНМ:Нападот врз новинар е напад врз сите новинари и слободата на медиумите

Здружението на новинари на Македонија остро го осуди нападот врз долгогодишниот новинар и фотограф Петар Ставрев на протестот со симболичен назив “Шарена револуција“, организиран во четвртокот вечерта пред Офицерскиот дом во Битола. Во реакцијата од ЗНМ стои: -Новинарот бил нападнат ...

Read More »

Регионален кризен штаб: Нови мерки за заштита од поплавите во Пелагониско

Регионалниот кризен штаб на денешниот состанок донесе повеќе заклучоци и договори конкретни активности за денешниот ден со цел да се спречат поголеми последици од поплавите во пелагониско. Денес најкритична состојбата кај Новаци: -Проблемот ескалира затоа што оние делови од реката ...

Read More »

Телевизија ТЕРА станува регионален медиум

Со одлуката која на вчерашната седница ја донесе Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Тера Телевизија од Битола станува регионален медиум. Освен битолската и публиката од овој пелагониски регион заедно со преспанскиот и Ресен, програмата на телевизија  Тера  ќе ...

Read More »