Don't Miss
Home / Tag Archives: РЕК “Битола“

Tag Archives: РЕК “Битола“

Во РЕК Битола немаше хаварија, штетата минимална

По информациите за дефектот во рудникот „Брод-Гнеотино“ денеска РЕК Битола со информација до јавноста во која се вели дека дефектот нема да влијае на било кој начин врз цената на произведената електрична енергија. „Заради комбинација на човечко невнимание и ,во ...

Read More »

РЕК Битола ја одбележа неделата на безбедност на ЕУ

АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола се вклучи во одбележувањето на Европската недела за безбедност и здравје при работа во организација на Европската агенција за безбедност и здравје (ЕУОСХА) и локалното Здружение за заштита и здравје при работа Битола. По тој ...

Read More »

РЕК Битола ќе добие А интегрирана еколошка дозвола

Денеска во РЕК „Битола“ повторно на заедничка маса се најдоа заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули, првите луѓе на Комбинатот како и преставници на невладините организации, кои во фокусот на вниманието на своите активности го имаат чистиот воздух и ...

Read More »

Претходното раководство остави “цунами “ во Синдикатот на РЕК Битола

По неколку месечната криза која владееше во синдикатот на РЕК “Битола” и АД ЕЛЕМ, откако претходното раководство   се самораспушти и ги “пломбира “ синдикалните простории во Комбинатот, состојбите полека се нормализираат. Но иако неодамна  беа избрани нови синдикални раководители во ...

Read More »

Отпечатени просториите на Синдикатот во РЕК Битола

Во присуство на комисија од неколку членови денеска во РЕК Битола беше отпечатена една од просториите каде што се чуваа(т) документите од работењето на Синдикатот на РЕК Битола. Со тоа новото раководство на Синдикатот на РЕК Битола и официјално се ...

Read More »

Започнува проектот “За зелена Битола” со засадување на три илјади садници

Јавното претпријатие “Комуналец” во соработка со Општината Битола и АД ЕЛЕМ Скопје- Подружница РЕК “Битола”, започнуваат со реализација  на проектот  “За зелена Битола”. Со проектот предвидено е засадување на 3000 стебла садници, со што ќе се збогати зелениот фонд во ...

Read More »

Ковачевски: Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица

Старата народна поговорка вели…СО ЛАГА, АГА НЕ СЕ БИДУВА! Со лагите искажани од страна на ДПМНЕ и Благоја Шаклевски, Зоран Илиоски не бидува градоначалник! Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица!- ова ...

Read More »

Приватни фирми во РЕК “Битола” копале милиони евра за себе

Во РЕК Битола се случувало тоа се случуваше во изминатите години во Колубара Србија, која беше наречено “ Кражба на столетието во Колубара” Според 360 степени РЕК Битола со децении е синоним за домашното производство на струја. Но, последните неколку ...

Read More »

На СДСМ им жеже под нозете во Битола

Кога еден министер за надворешни работи доаѓа на сред Битола за да зборува за РЕК и за некакви јапонски филтри , некому мора многу да му жежи под нозете. Очекувавме Никола Димитров да се сретне со борците од НОБ и ...

Read More »

Средба во РЕК Битола за почист воздух

Здружението За нас се работи соопшти дека  во РЕК Битола  се оствари  средбата со генералниот директор на ЕЛЕМ, а на која присуствувале претставници од неколку граѓански организации како и советници од општина Битола. Биле посочени сите видливи и реални проблеми ...

Read More »