Home / Tag Archives: рудари

Tag Archives: рудари

Рударите стожер на електро енергетскиот систем

РЕК “Битола” зависел и секогаш ќе зависи од рударите, од нивниот ангажман и нивните резултати. За да имаме што подобри производствтени перформанси, рударите мора да бидат најпрвин безбедни во својата работна околина, а потоа и среќни и задоволни од третманот ...

Read More »

13 рудари загинаа во експлозијата во рудникот во Чешка

Во експлозија на метан во рудникот во источниот дел на Чешка загинаа 13 рудари, од кои 11 се од Полска, а двајца се од Чешка, соопштија официјални лица. „Несреќата не ја преживеаја 13 рудари, од кои 11 се од Полска, ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите во РЕК Битола

Со врачување на пофалници и парични награди за голем број вработени, кои со децении работаат во Комбинатот, денеска во РЕК „Битола“ беше одбележан Денот на рударите. На свеченоста зборуваа потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев, генералниот директор на АД ЕЛЕМ, Драган ...

Read More »

Продолжува спасувачката драма на рударите во Зеница

Спасуачката драма во Зеница продолжува. Во рудникот за јаглен Распоточје крај Зеница, БиХ, екипата за спасување и технички тимови со натчовечки напор се обидуваат да ги пробијат последните затрупани дваесет метри јамски простор кој ги дели од 34 затрупани рудари, ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите во РЕК “Битола”

Денот на македонските рудари денеска традиционално беше одбележан во рудникот РЕК „Битола”. Во оваа прилика беше нагласена клучната улога на рударите при процесот на производство на електрична енергија и постигнатите резултати во периодот помеѓу двата празници. На одбележувањето на Денот ...

Read More »