Don't Miss
Home / Tag Archives: саем

Tag Archives: саем

Боемски вински салон

 На 27 декември 2018 година во холот на Народен театар Битола со почеток од 15 часот ќе се одржи првото издание на „Боемскиот вински салон“ во Битола, -Завршувајќи ја успешно 2018 година за нашата организација, сакаме на Битола и Пелагонискиот ...

Read More »

Саем на креативци од Балканот во Битола

Амбасадата на САД во Mакедонија во партнерство со Aмериканските катчиња во Македонија и со Општина Битола, ќе го спонзорира првиот Саем на креативци на Балканот. Настанот ќе се оддржи на 11 мај од 10 до 20 часот во Домот на ...

Read More »

Саем за вработување во Битола

Агенцијата за вработување на Реппублика Македонија  денеска во Битола го одржа вториот Саем за вработување на кој со свои штандови се претставија 40-на фирми и организации од Пелагонискиот регион. Според директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски, саемските манифестации се ...

Read More »

Почнува Меѓународниот саем за мебел 2015 во девет саемски хали

Вратите на Меѓународниот саем за мебел 2015 во девет саемски хали ќе бидат отворени од денес па се до 29 март. Опрема за домаќинства, репроматеријали, модерни кујни и елегантни бањи, осветлувања, подови и ѕидни декорац ии, материјали за тапацирање, како и канцелариски ...

Read More »

Утре саем за вработување во Битола

Над 70 компании од различни дејности утре ќе ги претстават профилите на потребниот работен кадар на Саем за вработување во Битола.   Саемот, што ќе се одржи во Битолскиот театар од 11 до 14 часот, е продолжение на активностите на ...

Read More »

Саем за вработување наскоро и во Битола

Продолжуваат саемите за вработување. По одржаните четири во Скопје, Неготино, Охрид и во Штип, наредните ќе се одржат во Битола и во Струмица. Ваквиот начин на претставување на компаниите дава добри резултати, информираат од Владата на Република Македонија. Ваквиот начин ...

Read More »

Невремето го преполови приносот на мед

Традиционално во Битола по 17 пат на плоштадот “Магнолија“ се организира манифестацијата “Денови на македонското пчеларство Битола 2014“. Годинава учествуваат дваесеттина производители на мед. -Тоа се должи на намалениот принос во пчеларството за оваа година и намаленото производство на мед. ...

Read More »