Home / Tag Archives: Шуберт

Tag Archives: Шуберт

“Кромберг и Шуберт“ повторно почна со производство

          По речиси  40 дена  пауза, по појавата на пандемијата со ковид 19, денеска германската компанија „Кромберг и Шуберт “ во Битола, која работи во рамките на индустрската зона “ Жабени “ повторно  почна со производство.           Производството во “ ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт “ прекинува со производство

Фабриката за производство на автомобилска опрема „Кромберг и Шуберт“ која се наоѓа во индустриската зона „Жабени“ во Битола, од утре времено запира со работа. Прекинот на производството ќе се одвива 14 дена, по препорака на нарачателите на услугите стационирани во ...

Read More »

Се е подготвено за Битолските оскари

                         Годинашната Манифестација “ Избираме најуспешни битолчани за 2019 година “ ќе се одржи, како и во изминатите неколку години, така и овој пат под генерално покровителство на најголемата странска инвестиција во Битола и Македонија, која вработува над 6.500 ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт “ ги задржа младите битолчани во Битола

Кога пред 6 години, во индустриската зона “ Жабени “ свечено беше пуштена во работа германската компанија “ Кромберг и  Шуберт “ со 153 вработени, многумина битолчани беа скептични дека оваа фабрика, за конфекционирање на кабли за автомобилската индустрија ќе ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт “ ги задржа младите во Битола

Германската компанија „Кромберг и Шуберт“ веќе шест години функционира во индустриската зона „Жабени“, и е единствената инвестиција што се реализира и што вработи 6.000 работници. Одамна беше најавено дека во зоната 48 домашни и странски инвеститори имаат купено парцели и ...

Read More »