Home / Tag Archives: ски

Tag Archives: ски

За љубителите на скијањето Стрежево набави ски санка

ЈП „Стрежево”-Битола, кое стопанисува со ски-центар „Ниже Поле”, e подготвенo за новата скијачка сезона, а за љубителите на скијањето набавена е и ски санка. Според генералниот директор на ЈП „Стрежево”-Битола, Методија Граматковски, ивестирањето во ски центарот е во функција на ...

Read More »

Се е подготвено за скијање на “Ниже Поле“

Ски-центарот „Нижо Поле” на ЈП „Стрежево”-Битола е подготвен за претстојната скијачка сезона, извршен е стручен надзор и потврдена е техничката подготвеност на двата ски-лифта. Од ЈП „Стрежево”-Битола информираат дека скијачите рекреативци непречено ќе може да уживаат на скијачите патеки, а ...

Read More »

Пелистерски новогодишен базар

В петок на ден 21.12.2018 год.    со почеток во 18:00 часот. на локацијата  хотел ресторан “Шумски фенери”, скијачкиот клуб Пелистер организира “Пелистерски новогодишен базар” Собраните средства ќе се наменат за унапредување и развој на скијањето и бордањето во рамките на ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ подготвено е за скијачката сезона

Јавното претпријатие “Стрежево“ подготвено ја чека скијачката сезона во Ниже  Поле, по добивањето на дозволата за користење на  ски-патеките и мини ски лифтот за почетниците во скијањето и ратрактот за подготовка на ски патеките.          директорот Марјан ...

Read More »