Home / Tag Archives: смет

Tag Archives: смет

Чистење на депонии на Баирот

Во рамките на акцијата за генерално чистење на депониите денеска во Битола  јавните комунални претпријатија ја реализираа акцијата за чистење на депониите на битолскиот Баир. Покрај комуланите претпријатија , во чистењето на депиниите се вклучија и претсеадтелот на Советот, Валентин ...

Read More »

Битола нема каде да го складира комуналниот смет

Пресекувањето на патот Битола – Новаци нема да ги погоди само жителите на Новаци и вработените во РЕК “ Битола “. Пресекувањето на овој регионален пат ќе се одрази и на неможноста на јавното претпријатие “Комуналец” од Битола да го ...

Read More »