Home / Tag Archives: состојби

Tag Archives: состојби

Рикер и градоначалничката Петровска разговараа за актуелните состојби во Битола и државата

          Денес во прва официјална  посета на Битола  престојуваше висока делегација од САД и амбасадата на САД , предводена од  Филип Рикер, вршител на должност помошник државен секретар на САД за Европа и Евроазија, како и   амбасадорката на САД во ...

Read More »

Светилник на битолското новинарство

Денес, на 29 април Битолски весник  го одбележува својот нов роденден, 52 години од излегувањето на првиот број и ќе почне да ја испишува 53 тата  година од својата богата историја. Пред точно 53 години, на 29 април 1964 година на ...

Read More »

Фото: Премиерот Груевски ги посети поплавените Новаци и Могила

Премиерот Никола Груевски, придружуван од министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, попладнево е во посета на поплавените подрачја во општините Новаци и Могила.   За време на посетата на Новаци, премиерот Груевски придружуван од министерот за транспорт и врски, ...

Read More »

Поплавите во Пелагонија предизвикаа огромни штети

Сегашната слика од поплавите во Пелагонија по многу потсетува на поплавите од 1961 година, кога Пелагонија буквално беше под вода и кога од големите водени бранови паднаа мостовите кај селата Брод и Скочивир. Пелагонија деновиве, особено во атарот на Новаци, ...

Read More »