Don't Miss
Home / Tag Archives: совети

Tag Archives: совети

Совети на д-р Таше Трпчевски

           Поради коронавирсуот во редованата рубрика на Битолски весник во наредните  неколку месеци нема да одговара на прашања, туку ќе  дава иснтрукции за актуелната состојба  со Ковид 19 вирусот кај бремени жени Што треба да направите ако се јават симптоми ...

Read More »

Сашо Коруновски повторно избран за ректор на Универзитет во Битола

          Сашо Коруновски, актуелниот ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски”-Битола, и во наредните 4 години ќе биде на чело на битолскиот универзитет. На денешните непосредни и тајни избори, членовите на наставно-научните, научните и наставничките совети на факултетите на Универзитетот му ...

Read More »

Совети во случај на земјотрес

Земјотресите станаа секојдневние во нашата земја. Затоа еве неколку совети како треба да се однесувате кога ќе има земјотрес. Ако земјотресот се случил во текот на ноќта, и вие се наоѓате во целосна темнина, не брзајте да запалите свеќа или ...

Read More »

СВР Битола со препораки до граѓаните за безбедно прославување на новогодишните празници

За безбедно прославување на Новогодишните и Божикните празници,Секторот за внатрешни работи Битола, им  препорачува на граѓаните  да ги почитуваат следните совети: НЕ КОНЗУМИРАЈТЕ АЛКОХОЛ ВО ГОЛЕМИ КОЛИЧИНИ- АЛКОХОЛОТ Е ГЛАВНА ПРИЧИНА ЗА СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ Но доколку планирате да конзумирате алкохол-немојте ...

Read More »