Home / Tag Archives: Советот

Tag Archives: Советот

Против Владимир Талески уште 8 други истраги

Покрај за кривичното дело  “ Транспортер “ во кој екс градоначалникот на Битола, Владимир Талески е првообвинет,  против Владимир Талески се водат уште 8 други истраги. Според информации на Битолски весник на барање на Основното јавно обвинителство за Талески, покрај ...

Read More »

Над 20 обвинители ја меркаат фотелјата на Зврлевски

Судии, професори, адвокати, нотари и обвинители меѓу кандидатите за фотелјата на поранешниот јавен обвинител, Марко Зврлевски. Над 20 кандидати до вчера ја доставиле својата апликација до Собранието со што го испочитувале рокот кој трае до денеска. Меѓу пријавените се Звонко ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ ќе победи на локалните избори

Како професионалец сум реализирал низа проекти за поквалитетен живот во Битола, пред се во областа на културата. Верувам дека многумина од нас се среќни што во Битола овозможивме 3Д кино,  што Фестивалот “Илинденски денови” го издигнавме над своето ниво, што ...

Read More »

Отчет на градоначалникот на Новаци Лазар Котевски

Денеска напладне градоначалникот на Новаци, Лазар Котевски ќе поднесе отчет за сработеното во изминатиот трет  мандат. Прес конференцијата ќе се одржи во салата  на Советот. На денешниот отчет Лазар Котевски ќе ја соопшти одлуката дали ќе с екандидира за четврт ...

Read More »

Најавени две независни кандидатури за градоначалник

Трката за градоначалник на Битола веќе почна. Покрај тоа што партиите ги евидентираат своите кандидати се кројат листите и на независните кандидати. Досега двајца битолчани ја најавија своја трка за градоначалничката функција. Тоа се екс советникот во Советот на Битола ...

Read More »