Home / Tag Archives: Стојанова

Tag Archives: Стојанова

Промовирана книгата за Првата светска војна на д-р Мери Стојанова

                   Денеска во НУ Завод и Музеј-Битола  беше промовирана книгата „Цивилното население во Битолско за време на Првата светска војна“ од авторот д-р Мери Стојанова. Во книгата  се содржани податоци од истражувања од пеесеттите и шеесеттите години на минатиот век, ...

Read More »