Home / Tag Archives: стоп

Tag Archives: стоп

Стоп за извршителите до 30 јуни

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира извршување до 30 јуни 2020 година Уредбата, се наведува во владиното соопштение, утврдува дека работодавците на должниците, Фондот за ...

Read More »

Стоп за камионите на Ѓавато

Врнежите од снег предизвикаа проблеми во одвивањето на сообраќајот поради што од попладнево се воведени забрани за камиони на планинските премини Буково, Ѓавато и Стража и на патните правци Маврово-Дебар и Кичево – Охрид преку Пресека. На останатите патишта низ ...

Read More »