Don't Miss
Home / Tag Archives: субјекти

Tag Archives: субјекти

Заев и Ципрас се договорија. Македонија станува Република Северна Македонија

Премиерот Зоран Заев на прес-конференција истакна дека е постигнат историски договор со Грција и е постигнато решение на 25-годишниот спор со Грција. Република Северна Македонија е решението, новото име за севкупна употреба кое ќе се прецизира со амандман во Уставот ...

Read More »

Сертификат “ Коректна фирма “ за Адора инженеринг

Адора инженеринг доби сертификат „Коректна фирма“ за беспрекорна репутација и одлична етаблираност во бизнисот, како и за коректно спроведување на обврските кон клиентите и партнерите. Овој градежен бренд покажа одлично ниво на позитивни споменувања во интернет просторот во анализата на ...

Read More »

Општествена (не)одговорност

Во времето на т.н. самоуправен социјализам многумина тоа го нарекуваа општествена грижа. Иако кога станува збор за мене  јас имам најмалку причини да тагувам по социјализмот, кој  во сите години на новинарската професија воопшто не ме галеше, сепак не можам, ...

Read More »

Европратениците очекуваат кредибилни избори

По средбите со партиите, со специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и со претставници на граѓанското општество, тричлената делегација на Европскиот парламент информираше дека се импресирани од напредокот и подготовките за изборите во декември. – Импресиониран сум од досегашните подготовки за ...

Read More »