Home / Tag Archives: Свети Спиридон

Tag Archives: Свети Спиридон

Занаетчиите денеска го прославија “Св. Спиридон”

Околу 200 битолски занаетчии денеска традиционално  го прославија “Св. Спиридон”. Годинава традиционално по 33-ти пат го одбележаа нивниот  заштитник во ресторанот “Император” во Битола, со пригодна свеченост.    -Св. Спиридон е заштитник на повеќе од 20 занаети кои што се ...

Read More »