Don't Miss
Home / Tag Archives: Томовска

Tag Archives: Томовска

Виолета Томовска: Битола ми е во душата

                                                  s Битола е градот за кој се испеани најмногу песни.  Многу пеачи пееле за Битола. Но никој толку убаво не пеел за Битола, како таа.           Таа има таков глас, кога пее за Битола буквално предизвикува трепет на душата ...

Read More »

Свечено отворен “Локум фест”

Синоќа, во Битола, во рамки на најдолгото и најбогато со културни настани Битолско културно лето “Битфест 2015” започна деветтото издание на “Локум фест” традиционална манифестација што се одржува во Битола во организација Центарот за културна деконтаминација.   „Локум фест” во ...

Read More »