Don't Miss
Home / Tag Archives: цвеќе

Tag Archives: цвеќе

Градоначалникот на Новаци Лазар Котевски и делегација од општината положија цвеќе на француските гробишта во Битола

По повод стогодишнината од Првата светска војна, германската и француската амбасада, денеска заедно го одбележаа 11 ноември 1918 година, датумот на кој беше потпишано примирје со кое се стави крај на непријателствата. Градоначалникот на Општина Новаци,  Лазар Котевски и делегација ...

Read More »

Традиционално цвеќе на гробот на Манаки

Директорката на фестивал на филмската камера “Браќа Манаки“, Лабина Митевска заедно со делегација на Советот на општина Битола положија цвеќе на гробот на Милтон Манаки. Митевска секоја година додека трае фестивалот “Браќа Манаки“ во соработка со Општина Битола и влашката ...

Read More »

Положени букети цвеќиња пред споменикот на револуцијата

Осми септември, Денот на независноста во Битола беше одбележан со полагање на букети свежи цвеќина пред споменикот на Револуцијата пред Центарот за култура. На ова спомен- обележје букети цвеќиња положија делегации на Сојузот на борците, градоначалникот на Битола, Владимир Талески, ...

Read More »