Home / Култура / Традиционално цвеќе на гробот на Манаки

Традиционално цвеќе на гробот на Манаки

Директорката на фестивал на филмската камера “Браќа Манаки“, Лабина Митевска заедно со делегација на Советот на општина Битола положија цвеќе на гробот на Милтон Манаки.
Митевска секоја година додека трае фестивалот “Браќа Манаки“ во соработка со Општина Битола и влашката заедница го посетува гробот на Манаки кој се наоѓа во влашките гробишта.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*