Home / Градска хроника / Дебата на тема “Одржлив транспорт во Битола“

Дебата на тема “Одржлив транспорт во Битола“

Од 16 до 22 септември се одбележува Европската недела на мобилност. Оваа недела ја одбележува и Битола со повеќе активности. Денес во салата на Советот на Општина Битола се одржа дебата на тема „Одржлив транспорт во Битола”.

nobilnost 7

На дебатата своја презентација имаше професорката на Техничкиот факултет, Кристи Бомбол која ја презентираше сообраќајната студија за велосипедските патеки.

nobilnost 8

Беше презентирана и дел од сообраќајната студија за тоа каде во Битола се планираат велосипедски патеки, како и петте места во Битола каде се предвидени места за паркирање велосипеди.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*