Home / Tag Archives: недела

Tag Archives: недела

400 топли оброци за социјално загрозени семејства во Битола

В недела на 29.12.2019 година од 10:00 до 13:00 часот  ќе се oдржи „Food Drive- 400 топли оброци“ за социјално загрозени семејства во Битола. Храната ќе се готви и ќе биде поделена во кругот на старата касарна во Битола,а истата ...

Read More »

РЕК Битола ја одбележа неделата на безбедност на ЕУ

АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола се вклучи во одбележувањето на Европската недела за безбедност и здравје при работа во организација на Европската агенција за безбедност и здравје (ЕУОСХА) и локалното Здружение за заштита и здравје при работа Битола. По тој ...

Read More »

Анѓушев не гледа конфликт на интереси во случајот “Фероинвест“

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, не е управител на фирмата „Фероинвест“ која дала понуда на тендерот на ЕЛЕМ за набавка на гумени транспортни ленти за потребите на РЕК Битола. Па затоа Анѓушев смета дека не е спорно и дека ...

Read More »

Зелена недела се одржа во Битола

Општина Битола и ЕУ Инфо точката организираа трибина во рамките на Зелената недела на тема: „Јавните политики на ЕУ во делот на заштита на животната средина” во НУУБ„Св.Климент Охридски. Во исто време децата од детските градинки „Естеја О.Мара” и Мајски ...

Read More »

Одбележана неделата на детето

По повод Неделата на детето во градинките на јавната установа “Естреја Овадија Мара” се одржаа креативни работилници со родители и деца на тема: „Во срцето што дарува – хуманоста царува”. Родителите на децата кои ги посетуваат градинките од најразлични материјали ...

Read More »

Ден без автомобили во Битола

На плоштадот “Магнолија“ се реализира и финишира проектот “Европска недела на мобилноста“ и Ден без автомобили. Проектот опфати дебати, трибини, проекции на документарни филмови, се направи и избор на најубава фотографија, а денеска беа избрани најдобрите цртежи на оваа тема. ...

Read More »

Дебата на тема “Одржлив транспорт во Битола“

Од 16 до 22 септември се одбележува Европската недела на мобилност. Оваа недела ја одбележува и Битола со повеќе активности. Денес во салата на Советот на Општина Битола се одржа дебата на тема „Одржлив транспорт во Битола”. На дебатата своја ...

Read More »