Home / Tag Archives: патеки

Tag Archives: патеки

Нудиме нова ера за Битола

Листата на советници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата “За подобра Македонија“ е победничка, ние сме тим на луѓе кои во Советот на Општина Битола ќе работиме исклучиво за Вашите интереси. Да се биде дел од новата ера и од новата иднина ...

Read More »

Ќе се градат соодветни велосипедски патеки

Поради конфигурацијата на градот и фактот што има дури над 300 сончеви дена во годината, Битола има одлични услови за користење на велосипедот во сообраќајот. Битолчани треба да ги остават автомобилите и да ги користат велосипедите како главно превозно средство ...

Read More »

Дебата на тема “Одржлив транспорт во Битола“

Од 16 до 22 септември се одбележува Европската недела на мобилност. Оваа недела ја одбележува и Битола со повеќе активности. Денес во салата на Советот на Општина Битола се одржа дебата на тема „Одржлив транспорт во Битола”. На дебатата своја ...

Read More »