Don't Miss
Home / Tag Archives: творци

Tag Archives: творци

Спомен соба со восочни фигури на творците на албанската азбука

Со одржување на бројни манифестации, во Битола свечено беше одбележана годишнината од формирањето на албанската азбука. На свеченоста покрај преставници на Владата, на трите државни универзитети, Тетовскиот, универзитетот Мајка Тереза и универзитетот на Југоисточна Европа, присуствуваа и претставници на универзитетот ...

Read More »

“Битфест“ падна на првиот тест

По 10 години, откако Битола почна да го организира Битолското културно лето “Битфест“, ова лето се чини дека во Битола за првпат нема да се организира фестивалот на културата, забавата и творештвото. Иако засега се уште нема официјална потврда за ...

Read More »