Home / Tag Archives: учебна година

Tag Archives: учебна година

Повеќе првачиња од лани запишани во Битола

Успешен почеток на новата учебна година, на првачињата во ОУ “Александар Турунџев“ во Кукуречани им посака првиот човек на битолската локална самоуправа, градоначалникот Владимир Талески. Воедно тој заедно со неговите соработници ја посетија реновираната спортска сала во училиштето. -На сите ...

Read More »

Утре започнува новата учебна година

Утре започнува новата 2014/2015 учебна година. Вкупно 280.000 ученици од основните и средните училишта во земјава денеска се на последниот ден од летниот распуст. Годинава учебната година започнува со засилени хигиенски мерки и дезинфицирани училници заради појавата на епидемија на ...

Read More »

Засилени превентивни мерки во училиштата против жолтицата

Засилени превентивни мерки против жолтицата ќе бидат преземени во градинките и училиштата на почетокот на новата учебна година Првиот училишен ден ќе започне со час за миење на рацете, предавања за личната хигиена, за начинот на пренесување на заразната жолтица, ...

Read More »