Home / Tag Archives: училишта

Tag Archives: училишта

Нова спортска опрема и спортски реквизити за основните и средните училишта во Битола

Општина Битола, согласно Програмата за спорт и млади, издвои 500.000 денари за набавка на нови спортски реквизити за училиштата во Битола, со кои ќе бидат заменети старите и оштетени, а во некои училишта со оваа набавка се овозможуваат услови за ...

Read More »

Се за уписите во средните училишта во Битола читајте во Битолски весник

Битолски весник во утрешното издание кое излегува носи посебен прилог во кој се поместени сите услови и можности за упис во битолските средни училишта. Во соработка со училиштата и Општина Битола Битолски весник во специјален прилог ги објавува сите услови ...

Read More »

Дескоска: Се бара решение за долговите за струја на битолските училишта

Училиштата во општина Битола и студентските домови „Томе Стефановски-Сениќ“ и „Пелагонија“ денеска добија предупредување за исклучување на електричната енергија и екипи беа излезени на терен. Баравме да се повлечат со цел да се овозможи нормално обезбедување на образовниот процес и ...

Read More »

Договорени директорите во јавните претпријатија

Доцна синока кадровската комисија на СДСМ ги утврди кандидатите з адиректори на јавите претпријатија. Договорени се кадровските смени во ЈП Комуналец, Водовод, Нискоградба, за договарање останале  директорите на ЈП Пазари, ЈП Жабени, како и на неколку училишта. Синока бил утврден ...

Read More »

Почнаа кадровските смени

По завршувањето на изборите во Чаир се создадоа можности за смени во образовните институции и јавните претпријатија. Денеска дојде до смени на неколку директори во неколку основни и средни училишта. Според информации на порталот на Битолски весни сменети се директорите ...

Read More »

Втора седница на Советот

Претседателот на Советот на општината Битола за среда 1 ноември ја закажа втората седница на Советот. На седницата на дневен ред се наоѓаат над 5о точки за избор на општински комисии како и разрешување и именување на Управните и Надзорните ...

Read More »

Енергетска ефикасност во училиштата

Бидејќи денес е 5ти октомври, меѓународниот ден на учители да им го честитам празнникот и денот на сите мои колеги. Не би зборувала за состојбите во образованието, многу сме говореле во изминатиот период, особено за состојбата на училиштата во општина ...

Read More »

“Транспортер 1 и 2 “ слика за работењето на ВМРО ДПМНЕ

Доволно видовме што ДПМНЕ како општинска власт направи за Битола во изминатите 12 години. Имаа  повеке од  доволно време да ги реализираат нивните проекти. Наместо тоа од градот си направија акционерско друштво, каде интересите на битолчани ги заменија со своите ...

Read More »

Се проширува истрагата за бесплатниот превоз

Иако првото рочиште за бесплатниот превоз веќе е закажано сепак според извори на порталот на Битолски весник деновиве се вршат нови истраги во битолските основни и средни училишта за бесплатниот превоз. Оваа истрага за превозот деновиве еинтезвирана, велат нашите извори.

Read More »

Директори обвинети во “Транспортер” со нови директорски мандати

Иако тоа е надвор од Законот, директори во училиштата да не можат по истекиот на вториот мандат да бидат бирани за директори во истите училишта, сепак на седницата на Советот, советничката на СДСМ Наташа Петровска посочи неколку училишта во Битола ...

Read More »