Home / Tag Archives: улици

Tag Archives: улици

Продолжува градежната сезона во Битола

Изградба на улици, пешачки патеки, партерно уредување, реконструкција на училници, спортска сала и соблекувални, се дел од тековните активности на кои во моментот се одвиваат градежни работи со инвестиција на Општина Битола. Со овие активности, се менуваат и значително се ...

Read More »

Изградба на атмосферска канализација во с. Новаци

Во моментот во тек е изградба на атмосферска канализација во Новаци во должина од 450 метри Средствата се    обезбедени  по договор за отстапување на  средства од фосилни горива со МЖСПП Се работи на терен за подобрување на условите за ...

Read More »

ВМРО ќе блокира улици во Скопје

ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе блокира крстосници и ќе протестира пред Министерството за правда Од партијата ВМРО-ДПМНЕ најавуваат дека вчерашните протести пред судот ќе продолжат и денеска во знак на незадоволство против одлуката на судот да им определи мерки притвор на осомничените ...

Read More »

МЗ Даме Груев приоритет на новата локална власт

Денеска се наоѓаме на ул. „Даме Груев“која е само уште една потврда за недомаќинското работење на ДПМНЕ. Цели 3 мандати, Талески воопшто не водеше сметка за ниту една споредна улица, а и оние главните, на кои нешто се работеше, веќе ...

Read More »

Зимската служба подготвена за најавените врнежи од снег и ниски температури

Во пресрет на интензивните врнежи од снег и ниските температури кои се најавуваат,  градоначалникот на Општина Битола, денес го посети стопанскиот двор на КЈП Нискоградба, претпријатие одговорно за одржување на патната мрежа во општината Битола со цел уште еднаш да ...

Read More »

Продолжува реконструкцијата на улицата “Прашка“

По вчерашниот старт на реконструкцијата на една од најдолгите улици во Тафталиџе 1 во Карпош (над еден километар) денес продолжуваат подготвителните работите пред да почнат градежните зафати. Денес,  се работеше на отстранување на електричните столбови од уличното осветлување, онаму каде ...

Read More »

Стартува градежната сезона во Битола

Иако временските услови не се стабилни, во Битола стартува градежната сезона. Градежната сезона за 2015 година во Општина Битола започна со втората фаза од реконструкцијата на улицата “Довлеџик“. Во првата фаза од проектот беше изграден кружниот тек, беше реконструиран дел ...

Read More »

ЈКП „Нискоградба“ на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла

Јавното комунално претпријатие „Нискоградба“-Битола за десет часа на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла. Од ЈКП „Нискоградба“-Битола информираат дека навремените мерки и подготовеноста на механизацијата овозможија сите главни и споредни сообраќајници ...

Read More »