Home / Tag Archives: Управни

Tag Archives: Управни

В четврток седница на Советот

В четврток Советот ќе ја одржи својата четврта седниц. На дневен ред се голем број точки. На седницата ќе бидат разрешени старите Управни и Надозори одбори а ќе бидат именувани нови. Со тоа практично ќе се отвори патот за смена ...

Read More »

Втора седница на Советот

Претседателот на Советот на општината Битола за среда 1 ноември ја закажа втората седница на Советот. На седницата на дневен ред се наоѓаат над 5о точки за избор на општински комисии како и разрешување и именување на Управните и Надзорните ...

Read More »

Владина чистка во Надзорните и Управните одбори

Владата на денешната седница усвои решенија за разрешување на членови на сите управните и надзорни одбори на јавните претпријатија, јавните здравствени установи, јавните установи за социјална работа, агенции и други правни лица. Тие се разрешени со цел да се спречат ...

Read More »