Home / Tag Archives: Валентин Груевски

Tag Archives: Валентин Груевски

Современ интегриран систем за управување со отпад

Дивите депонии и понатаму ја загадуваат животната средина и оставаат грда слика на градот. Знаеме дека лошите навики тешко се менуваат но локалната самоуправа има обврска да влијае на нивната промена посебно во делот на селекцијата на отпадот- изјави денеска, ...

Read More »

Изградба на надвозник кај населба Боримечка

-Во Битола постојат огромни сообраќајни проблеми. Еден од најголемите е доаѓањето на училиште на децата од населбата Боримечка во училиштето Коле Канински- изјави денеска Валентин Груевски, носител на  советничката листа на СДСМ и Коалицијата. -За да стигнат на час мораат ...

Read More »

СДСМ ќе го реши проблемот со паркирањето во градот

Валентин Груевски, носител на листата за советници од СДСМ и Коалицијата истакна дека како идна локална власт  сериозно ќе го решат   проблемот на паркирањето во градот. -За таа цел сакаме во наредниот период да изградиме катни гаражи и тоа и ...

Read More »

Валентин Груевски: Ќе ја оживееме Старата битолска чаршија

Носителот на советничката листа на СДСМ и Коалицијата Валентин Груевски денеска изјави  дека една од карактеристиките на 12 годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ во Битола е уништувањето на Битолската чаршија. -Никогаш повеќе немало затворени катанци, никогаш повеќе спуштени кепенци и натписи ...

Read More »