Don't Miss
Home / Tag Archives: ветерани

Tag Archives: ветерани

Младите ги надиграа ветераните

Вчера на ракометните терени во хотелот „Сонце ГА“ започна Меморијалниот ракометен турнир „Таста-Лара“ за ветерани и ветеранки. Овој турнир се одржува во чест на двете наши големи ракометни легенди, Петар Кузманоски-Таста и Влатко Коруноски-Лара. Поради врнежите од дожд дел од ...

Read More »

Се е подготвено за Меморијалниот турнир “Мате Шундовски“

Битолски весник, кој со поддршка на Трифун Костовски го организира турнирот на ветераните, посветен на познатиот диригент на битолските тифози Мате Шундовски ги заврши сите подготовки за утрешниот турнир. Во 15  часот под Тумбе Кафе играат  ветераните на Пелистер и ...

Read More »

Ветераните на Пелистер против репрезентацијата на Македонија

Следниот вторник на 10 октомври во 18.30 часот во спортската сала „Младост“ во Битола ќе се одигра ракометен дуел на ветераните на Пелистер и македонската репрезентација. На иницијатива на дел од ракометните легенди како Пепи Манасков и Златко Димитровски, една ...

Read More »